Studievereniging BSKA

Click here to edit subtitle

Nieuwsoverzicht

Nieuw bestuur gezocht!

7 mei 2018


BSKA is op zoek naar een nieuw bestuur! Wil jij komend jaar graag ervaring opdoen als waardig bestuurslid en samen met onze zeven commissies een leerzaam en memorabel jaar meemaken? Dit is je kans!


Interesse? Stuur dan vóór zondag 27 mei 2018 (23:59 uur) een email naar [email protected] met je motivatie en CV. Huiver niet! Geef in de email ook aan welke functie jouw eerste, en welke jouw tweede voorkeur heeft en waarom. Lees hier meer over wat de functies inhouden.

Een geslaagd lustrumfeest!

29 maart 2018

Het lustrumfeest was een groot succes! Samen met docenten, alumni, studenten en vrienden hebben wij het 5-jarig bestaan van BSKA gevierd. Dit deden we samen bij de Oosterbar. Het thema was ´dress to impress´ en wat zagen jullie er allemaal goed uit! Op naar het volgende lustrum!

Studiereis Split, Kroatië!
9 februari 2018


Ook dit jaar organiseert BSKA weer een geweldige studiereis. Bestemming dit jaar: Split in Kroatië!


Op 17 mei zal BSKA vanuit Rotterdam Airport met 36 studenten het vliegtuig instappen om volop te gaan genieten van een 5-daagse studiereis in Kroatië. Het programma staat vol met diverse en leuke activiteiten, waaronder een bezoek aan het Nationaal Krka Park (zwemmen tussen de watervallen), een boottocht en uitgaan!


Introductieweekend Brussel!

1 oktober 2017


Het was een erg geslaagd introductieweekend in Brussel. Op het programma stonden onder anderen een bezoek aan het Europees Parlement, het Huis van Nederlandse Provincies, een verkenning van de stad en een gezellige borrel. Bedankt voor jullie aanwezigheid!

Bestuur studiejaar 2017-2018 benoemd!

6 juni 2017


Het is officieel! De Algemene Ledenvergadering heeft zojuist ingestemd met de benoeming van een nieuw bestuur! Het bestuur voor studiejaar 2017-2018 zal bestaan uit (v.l.n.r.):


- Jeroen Boschma (vicevoorzitter)
- Lisa de Lange (voorzitter)
- Julian Raouf (algemeen bestuurslid promotie)
- Lars van Oostenbrugge (penningmeester)
- Hidde Holl (secretaris)

Een mooie reis naar Marrakech!

25 mei 2017


De studiereis naar Marrakech zit er weer op! Een bijzondere stad in een prachtig land. Vele malen lekker gegeten in traditionele Marokkaanse restaurants, een stadsverkenning gelopen met maar liefst 32 man en een indrukwekkende tour gedaan op quads en kamelen.


Het was een mooie ervaring en een leuke herinnering voor onze vereniging. Dat er nog veel reizen mogen volgen!

BSKA naar PAUW.

23 maart 2017


Op donderdag 23 maart heeft BSKA een leuke avond bij televisieprogramma PAUW bijgewoond en een rondleiding gekregen door de studio. Gasten waren DENK-Kamerleden Farid Azarkan en Tunahan Kuzu, politiek verslaggever Xander van der Wulp, schrijver Tommy Wieringa en enkele bewoners uit Leende. Na afloop samen nog een gezellige borrel gedaan in het MediaCafé. Zeker geslaagd!


HvA verkiezingsdebat groot succes!

2 maart 2017


Het was afgeladen vol tijdens het verkiezingsdebat. Er moesten stoelen worden bijgezet om alle geïnteresseerde studenten en medewerkers een plaats te geven.


Debatcentrum FLOOR en Studievereniging Bestuurskunde BSKA hadden naast staatssecretaris Dekker (VVD) ook Mona Keijzer (CDA), Kathalijne Buitenweg (GroenLinks), Vera Bergkamp (D66), Ronald van Raak (SP) en Kirsten van den Hul (PvdA) bereid gevonden om met elkaar in discussie te gaan onder leiding van NTR-presentator Joost Karhof.


Bij elk thema gingen eerst twee politici één op één het debat aan, gevolgd door een strijd waaraan    alle politici ‘plenair’ mochten deelnemen. De gestelde vragen waren voor een groot deel afkomstig uit de vooraf door BSKA georganiseerde workshops onder leiding van professoren en experts.


Lees voor meer informatie het artikel in de FOLIA.

BSKA in gesprek met: Marcel van den Heuvel (D66).

8 december 2016


Op 8 december kwam D66-raadslid Marcel van den Heuvel langs om met BSKA in gesprek te gaan over de Amsterdamse politiek. Na een lezing over toerisme, stadsuitbreiding en de internationale politiek, ontstond discussie over het huidige politieke systeem en het vertrouwen in de Europese Unie. Het was een leerzame avond!

BSKA naar de Tweede Kamer.

25 november 2016


Op 25 november is BSKA naar de Tweede Kamer geweest. Na een exclusieve rondleiding door de wandelgangen van de Tweede Kamer en enkele fractiekamers, zijn we in gesprek gegaan met Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg. Een informatief en leerzaam gesprek!

Het was een mooi weekend!

21 november 2016


Het BSKA-weekend naar Oldebroek is zeer geslaagd. Het was een gezellig weekend met veel leuke activiteiten. Vooral de karaoke-avond zullen wij niet snel vergeten! ;)

Nieuw dit studiejaar: tentamentrainingen.
2016-2017

Het nieuwe bestuur heeft bij haar intrede de BSKAcademy opgericht. Er worden vanaf dit jaar tentamentrainingen verzorgd voor al onze leden, in de hoop dat BSKA een waardevolle bijdrage kan leveren aan het studieresultaat. De opkomst bij de eerste tentamentrainingen lag al tussen de 30 en 45 man, een koers om voort te zetten!

Een zeer geslaagde introductiedag!

30 augustus 2016


De introductiedag voor de eerstejaars is weer goed verlopen. Na het gebruikelijke rondje door de Stopera en langs de Amstel, werd de dag afgesloten met een gezellige borrel in het Oosterpark, georganiseerd door BSKA.


We heten de nieuwe leden van harte welkom. We gaan er een gezellig jaar van maken!

Nieuwe website gepubliceerd!

29 augustus 2016


De eerste klus van het nieuwe bestuur heeft zijn intrede gedaan! De website van BSKA heeft een flinke vernieuwing ondergaan. Communicatie zal voortaan meer via deze website plaatsvinden. Naast communicatie zal deze website veel informatie over onze vereniging gaan bevatten.

Nieuw bestuur aangenomen.
23 juni 2016

Met groot genoegen nemen wij het stokje over van het oude bestuur. Wij zien het als een grote eer dat wij in het komende jaar de studievereniging naar nieuwe successen mogen leiden. Graag willen wij ook het oude bestuur bedanken voor een topjaar!

Afscheid oud bestuur.

23 juni 2016


Dit was het dan! Ons laatste woordje is gezegd en bij deze willen wij jullie nog een laatste keer bedanken voor een geweldig jaar vol mooie herinneringen!


Wij wensen het nieuwe bestuur heel veel succes met het aankomende jaar, wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in!

Eind diner!

23 juni 2016


De eerste warme zonnestralen komen eindelijk om de hoek kijken, heerlijk! Maar dat betekent ook dat dit studiejaar vol mooie belevenissen weer tot een eind loopt.. Om dit te vieren (en te missen) zouden we dit jaar graag nog één keer met jullie, en eten en drinken, willen genieten.